Valokuvaamo Studio Kuvatorni » Valokuvaaja Marja-Leena Ilmoni

Kuvaukseen valmistautuminen

Kuvausaika on hyvä tilata ajoissa. Siten voit tulla jo etukäteen neuvottelemaan kuvaustoiveista tai muista kuvia koskevista erikoistoiveista: esimerkiksi haluatko värikuvia, mustavalkoisia vai seepian sävyisiä kuvia – vai kaikkia, sekin onnistuu. Erikoisuutena teemme yhdistelmiä kuvankäsittelyllä värikuvista ja vaikkapa mustavalkokuvista. Valokuviin voi liittää myös tekstiä tai muita kuva-aihioita. Gallerioissa on joitakin esimerkkejä näistä mahdollisuuksista. Myös kuvien toivottua tunnelmaa, asuja ja värejä voimme suunnitella etukäteen.

Kuvauksessa on hyvä olla kevyt meikki ja hiukset laitettu. Valokuvassa voimakkaat värit ja hallitsevat kuviot vievät usein päähuomion, joten niitä on hyvä välttää. Usein parhaimmat kuvausvaatteet ovat ne, jotka myös tuntuvat hyvältä päällä.

Lapsia kuvattaessa on hyvä huomioida, ettei kuvausaika satu ruoka-ajaksi tai päiväuniaikaan. Usein lapsia jännittää uusi ympäristö ja touhun keskittyminen heidän ympärilleen – vanhemman rentoutunut ja luonteva käytös rauhoittaa myös lapsen. Vaatteiden laskeutuvuuteen on hyvä kiinnittää huomiota.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, että otat mukaan rentoutuneen ja hyvän mielen. Hyvä olo näkyy kasvoilta ja se on paras tae onnistuneelle valokuvalle.